Blaturi din piatra naturala

Piatra naturală este soluția perfectă pentru a fi lipsit de grija deteriorării unui blat executat și acest tip de piatră. A avea un blat din piatră naturală înseamnă a avea în casa dumneavoastră un element din marmură sau granit. Marmura și granitul sunt roci naturale întrebuințate special pentru producerea blaturilor, atât din bucătărie, cât și din baie, dar și în alte locuri.

Ce este piatra naturală?

Piatra naturală este o rocă metamorfică (ia naștere din alte roci) sau magmatică (din solidificarea rocilor vulcanice). Ea este perfectă pentru amenajările spațiilor de interior și de exterior. La interior se utilizează mai ales pentru executarea blaturilor de baie, bucătărie, în sufragerii, birouri, holuri, recepții, trepte,etc. În exterior piatra naturală are rol mai mult decorativ precum placarea gardurilor,scări, glafuri de exterior, etc.

Unde este utilizată piatra naturală?

Pentru proprietățile care le are, piatra naturală este tot mai des utilizată la diferite încăperi, în diverse stiluri. Compania noastră se ocupă de executarea anumitor lucruri din piatră naturală, în special blaturi. Din această perspectivă blatul din piatră naturală poate fi folosit la:
 • Blat de baie;
 • Blat de bucătărie;
 • La recepție (hoteluri);
 • Masă-Bar(cafenele);
 • Pardoseli;
 • Trepte de interior,etc.
Blaturile sunt executate la comanda clientului din marmură sau granit. Deseori la întrebarea ”Care e mai eficient -granitul sau marmura?” răspundem simplu, ambele au avantajele lor, iar per-ansamblu constituie același element practic pentru orice spațiu.

De ce piatra naturală se folosește des la executarea blaturilor?

Executarea blaturilor din piatră naturală este una din specialitățile întreprinderii noastre. Piatra naturală este temeinică, ea rezistă atât în fața factorilor nocivi, cât și în provocarea timpului. Puteți observa că procurând o dată în viață un blat din piatră naturală, nu veți mai avea necesitatea să-l schimbați cu un altul apoi. Piatra naturală este simplu de întreținut, pentru că nu necesită cheltuieli în surplus, în cazul formării unor abraziuni la suprafața acestuia, el poate fi ușor lustruit, iată de ce preferăm să utilizăm piatra naturală la crearea blaturilor. Ea este rezistentă, iar siguranța și longevitatea unui blat este o condiție esențială pentru clienții noștri.

Ce culori sunt utilizate frecvent la crearea blaturilor din piatră naturală?

Textura pietrei naturale este diferită, aceasta este unică de la o piatră la alta. Se datorează acest fenomen zonelor unde se găsește piatra naturală, condițiilor în care s-a dezvoltat și impurităților care le conține. Iată de ce culorile sunt diferite de la un blat la altul, iar un desen identic la un alt blat nu veți putea descoperi, ele se asemănă fiind privite fără analiză vizuală, dar privite centimetric veți observa diferența dintre acestea. Culoarea neagră este utilizată frecvent. Mai jos vă propunem un asortiment de culori posibile:

Pentru marmură: Antracite; Ash grey; Bianco carrara; Big flower; Crema marfil ,etc.

Pentru granit: Baltic brown; Black galaxy; Butterfly blue; Butterfly green; Imperial red, etc.
Fiecare culoare este unică și originală. În dependență de spațiul de interior și culorile prezente (culoarea odăii de baie sau bucătărie/hotel/ cafenea,etc) specialiștii noștri vă vor propune culorile cele mai potrivite, dar desigur la alegerea dumneavoastră!

Blaturi de baie din marmură sau granit

Blatul de baie este un element mobilier strict necesar în gospodăria fiecăruia ! În blat poate fi încorporată chiuveta și pot fi încastrate alte elemente decorative. Pe un blat de baie la sigur veți amplasa detergenți (săpun/șampon) , cremuri, soluții medicamentoase, prosoape, și poate chiar alte lucruri cu o greutate mai mare (vază de cristal, aparate de îngrijire,etc). Cele enumerate anterior nu sunt altceva decât grăsimi(detergenții), acizi(soluțiile), greutăți, și să nu uităm de elementul esențial persistent în baie – APA. Din cele enumerate rezultă că aveți nevoie de un blat care:
 • E rezistent la grăsimi și nu lasă pete în urma sa;
 • Nu absoarbe acizii și nu permite deteriorarea texturii acestuia;
 • Nu permite absorbția apei și nu formează scrijeli;
 • Rezistă la greutăți.
Puteți observa deci că un blat din marmură sau de granit pentru camera de baie este o alegere potrivită. Folosirea continuă a acestuia vă va lăsa încântat/ă de selecția dumneavoastră.

Blaturi de bucătărie din marmură sau granit

Camera de bucătărie este spațiul cel mai des exploatat de femeile gospodine, iată de ce nu trebuie să neglijați confortul care de care puteți dispune având un blat din marmură sau din granit la bucătărie. Piatra naturală are un șir de proprietăți durabile în timp, iată de ce executăm blaturi de bucătărie din asemenea materiale. La bucătărie veți avea nevoie de un lavoar montat în blat, de lămpi încorporate cu rol de bar, sau de niște prize pentru aparatele pentru pregătirea bucatelor. În această zonă veți lucra mereu cu produsele reci sau fierbinți, de la o extremitate la alta, probabil veți folosi și cuțite sau alte unelte ascuțite, mai mult de atât veți folosi sucuri, oțet, bucate din grăsimi vegetale și animale, și din nou APĂ. Concluzionăm proprietățile blatului din marmură sau granit:
 • Rezistă la temperaturile înalte sau joase și nu deteriorează textura blatului;
 • Urmele lăsate de obiectele ascuțite sunt de neobservat;
 • Acizii și grăsimile nu lasă pete;
 • Nu absoarbe apa.
Astfel puteți deduce că blatul din piatră naturală este temeinic în fața oricărui factor negativ de care un blat poate fi influențat. Piatra naturală este eficientă în lupta cu apa, grăsimile, acizii, zgârieturile, scrijeleli și alte abraziuni posibile pe un blat obișnuit.

Granitul și marmura- avantajele utilizării lor

Piatra naturală (granitul și marmura), reprezintă una dintre cele mai des utilizate pietre în executarea blaturilor. Avantajele utilizării lor susțin acest fapt:
 • Rezistă la diferențele de temperatură. Dacă pe un blat țineți gheață, și brusc o mutați iar în loc apare un bol fierbinte cu bucate, să știți că acest lucru se datorează marmurei și granitului;
 • Nu absoarbe apa. Apa este un element natural care e folosit permanent, iar dacă lăsați niște picături asupra blatului, acesta nu va lăsa scrijeli sau pete în urma sa;
 • Acizii și grăsimile nu deteriorează stilul estetic al blatului. Folosirea lămâiei, oțetului, uleiurilor, cremurilor, preparatelor medicinale cu etanol, sunt ușor de înfruntat, deoarece pe un blat din marmură sau pe un blat de granit nu vor rămâne nici pete, nici modificări în structura interioară a blatului;
 • Zgârieturile sunt ca ”create în design”. Provocările cuțitului, lamei, furculiței care întâmplător lasă zgârieturi, sunt neobservate, deoarece impuritățile din interiorul pietrei naturale nu permite ca această problemă să fie o grijă pentru deținătorul unui asemenea blat.

Structura granitului pentru blatul de bucătărie și de baie

Granitul este o rocă magmatică , conține cristale de câțiva milimetri, se formează la adâncimi mari și conține minerale de culori reci. Structura granitului pentru blatul de baie sau de bucătărie este:
 • Cuarț;
 • Feldspat;
 • Biotit;
 • Amfiboli;
 • Mică.
Acesta este un element radioactiv, ceea ce înseamnă că expunerea sa la razele solare nu este o problemă. Granitul este una dintre cele mai răspândite roci din scoarța terestră. Blatul din granit este ușor de întreținut, constituie un amestec de durabilitate, longevitate și esticitate.

Structura marmurei pentru blatul de bucătărie și de baie

Marmura este o rocă metamorfică, în mare parte e alcătuită din: Fier, Mangan, Grafit.
Această rocă se formează la metamorfoza calcarului (din calcit) , originea numelui său provine de la grecescul ”a străluci”. În Europa marmura este cea mai faimoasă piatră, iată de ce se întrebuințează tot mai des la crearea blaturilor de baie și de bucătărie.

Ce tipuri și profiluri de blaturi din piatră naturală pot fi executate?

Fiecare om este o individualitate. În dependență de preferințele fiecăruia executăm diferite tipuri de blaturi, cu diferite margini (profiluri), desigur culoarea este de asemenea la preferința clientului.

Tipuri: Litera L, Litera U, Insular, Peninsular, Linie, Două linii.

Litera U și forma insulară sunt asemănătoare, și se folosesc la spațiile mai largi, mai ales dacă sunteți o persoană fidelă artei culinare și întotdeauna doriți să încercați lucruri noi. Linie și formă peninsulară sunt diferite prin prezența unui blat mai mic și puțin depărtat în care de obicei este încorporată chiuveta sau aragazul.
Profiluri: Plat; Semi baston ⅓; Semi bizot;
Baston; Rama; Semi baston ¼; Semi baston;
Baston ¼; Curbat; Bizot.
Marginile sunt la fel de importante. Ele vorbesc și despre eul interior al fiecărei persoane. De exemplu marginea rotunjită este pentru persoanele care preferă confortul și siguranța, pe când marginea ascuțită este opusul primului exemplu.

Îngrijirea blaturilor din piatră naturală (marmură și granit)

Blatul din piatră naturală poate avea un termen de viață foarte lung dacă se mai și păstrează unele norme. Curățarea unui blat din piatră naturală nu trebuie să fie o încercare, dimpotrivă este un lucru plăcut deoarece rezultatele se observă rapid. Blatul din marmură sau granit nu necesită îngrijire periodică, luminează camerele, își păstrează frumusețea mult timp, ajută la menținerea climatului. Asemenea blat se curăță cu o soluție de săpun de vase și apă de temperatura camerei, iar unele grăsimi (cele animale), pot fi îndepărtate uneori cu alcool denaturat deoarece degresează aceste locuri. În cazul abraziunilor de la zgârieturi, blatul poate fi șlefuit și lustruit, ceea ce îi conferă o margine proaspătă și minunată!