Blaturi de granit pentru bucatarie

Granitul este o rocă magmatică (apare de la răcirea suprafeței magmei din pământ), e de granulație rudimentară, deoarece cristalele din interiorul acestuia au dimensiunea de câțiva milimetri, conține: cuarț; feldspat (silicat); mică.

Cum se formează granitul utilizat pentru blaturile de bucătărie

Aceste minerale se formează din silicați. Magma solului fiind aflată la adâncime, vine spre suprafață răcindu-se, astfel, granitul se solidifică lent. Granitele care au granulație mai mare, poartă denumirea de pegmatite.

Răcirea magmei are loc destul de lent, iar din acest motiv –granitul cristalizat la temperaturi mai înalte, este mai trainic, și are o densitate mai mare, pe când cele cristalizate la temperaturi mici, nu se echivalează cu primul.

Bucătăria este un spațiu care necesită multă muncă, iar munca mai ușoară se poate face pe blatul de granit, deoarece noi utilizăm piatra cristalizată la temperaturi înalte, care respectiv au duritate și rezistență mult mai mare decât alte tipuri de pietre.

Compoziția chimică a blatului din granit

Blatul din granit este o creație unică, deoarece combină minerale de cuarț și feldspat. Mineralele de culoare închisă predomină la fel în granit, acesta este radioactiv.

Dimensiunile blatului de granit sunt la dorința și selecția dumneavoastră, de la subțire la mai gros, în dependență de preferințele dumneavoastră.

Avantajele utilizării granitului ca blat de bucătărie

Fiecare doamnă casnică visează la un asemenea blat. Blatul din granit este o șansă minunată pentru a îmbogăți bucătăria cu gust și rafinament. Granitul seamănă după suprafață cu piatra naturală de marmură, însă combină mai multe elemente care au prioritate în fața acestei pietre.

Cristalele mari din piatra dată formează din blatul de bucătărie o adevărată operă de artă. Datorită impurităților, acesta capătă diverse culori, care sunt desigur la preferința clientului nostru.

De ce granitul e perfect pentru bucătărie? E simplu!

 

 1. Acesta nu formează scrijeli, cum pot apărea la alte blaturi de bucătărie din cauza apei;
 2. Zgârieturile sunt niște probleme minuscule, deoarece nu se observă la locul de muncă, deci o tăietură neintenționată pe blatul de granit, nu va rămâne vizibilă pe acesta;
 3. Aciditatea, mâncarea care de obicei lasă pete de neîndepărtat în urma lor, nu creează aceste efecte asupra blatului de bucătărie de granit.
 4. Duritatea și rezistența sa este demnă pentru un blat de bucătărie, rezistă la greutăți, la temperaturile înalte (dacă plasați pe masă un vas fierbinte de pe aragaz), și e indestructibil în timp.

Vă recomandăm granitul, deoarece se combină de minune cu orice bucătărie.

Culorile ce pot fi atribuite blatului din granit

 
Blatul de granit din bucătărie, trebuie să corespundă normelor esteticii, anume din acest motiv întreprinderea noastră vă prezintă o gamă de culori care se asociază splendid cu orice design interior, și iată câteva dintre acestea: Baltic brown; Black Galaxy; Brown beauty; Butterfly blue; Butterfly green; Farfalla blue; Green fusion; Imperial red; Kashmir white; Juparana Florence; Nero assoluto.

Ce poate fi încorporat în blatul de bucătărie

Pe lângă ceea ce oferim noi pentru bucătăria dumneavoastră- blatul de granit, propunem:

 • instalarea robinetelor;
 • chiuvetelor (instalaţiilor sanitare) la locul de muncă;
 • încastrarea altor obiecte la granitul de bucătărie, și desigur încorporarea blatului în zona dorită;
 • lângă blatul de granit pot fi instalate prize, necesare la becurile de bucătărie, cum ar fi la barul.

Blatul de granit și formele propuse spre realizarea acestuia

Blatul de granit din bucătărie contribuie la formarea unui spațiu călduros și primitor, iar pe măsura dimensiunilor încăperii, vă propunem să alegeți din acest asortiment:

 • În două linii;
 • Liniar;
 • Litera L;
 • Litera U;
 • Insular;
 • Peninsular.

Profiluri propuse la marginile blatului de granit

Probabil v-ați gândit cum ar trebui să arate colțurile mesei de lucru din bucătărie, anume din acest motiv blatul de granit trebuie să fie confortabil, pentru a fi accesibil și practic în utilizare, pentru a evita incidentele de la locul de muncă în cazul în care vă mișcați repede.

Dacă nu cunoașteți la sigur denumirea profilului, puteți prezenta schițele dumneavoastră, sau puteți alege din propunerile noastre: Semi baston ⅓; Plat;
Semi bizot; Baston; Rama; Semi baston ¼; Semi baston; Baston ¼; Curbat; Bizot.

Utilizarea granitului în construcție

Granitul este una dintre cele mai vechi industrii din lume, sunt și cariere de granit care vin încă din perioada antică, și iată unele utilizări cunoscute pe larg ale acestui material ca blat:

 • Bucătărie;
 • Baie;
 • Recepție;
 • Bar.

Mai mult de atât, granitul este folosit la: Pavarea trotuarelor; La acoperirea pereților clădirilor; La ferestre și uși; La fântâni sau pavaj; Sculpturi, etc.

Prețurile blatului de granit de bucătărie

Sunteți clientul nostru, iar realizarea dorințelor dumneavoastră prezintă interesul nostru. La noi nu există noțiunea de PREȚ EXAGERAT, noi răspundem de calitate, și aceasta este disponibilă pentru fiecare.

În dependență de ceea ce vă doriți- dimensiuni, design, forme, profiluri, noi încercăm să vă propunem ce vă este mai convenabil, atât la preț , cât și la calitate. Veți vedea că indiferent de blatul de granit de bucătărie selectat, suma cheltuită va fi pe măsura așteptărilor, deoarece un plus imens al blatului de granit este durata sa de viață, tot ce e posibil să nu aveți nevoie de schimbarea blatului, poate doar renovarea acestuia.

Ce oferim noi

Suntem o întreprindere unită și prietenoasă, noi vă propunem o multitudine de servicii, la un preț accesibil și iată câteva dintre acestea :

Distribuirea și montarea blatului de granit de bucătărie;

  Interesul nostru este satisfacerea dorințelor clientului.

 • Încorporarea blatului;
 • Încastrarea diferitor elemente în blat;
 • Restaurarea suprafeței de muncă;
 • Curățarea și aplicarea unui strat de protecție.

Pentru mai multe detalii, folosiți contactele din pagină.

Interesul nostru este satisfacerea dorințelor clientului.