PIATRA ARTIFICIALA

Piatra artificiala este fabricata din fibra de sticla, poliester si particule de piatra naturala, iar cea reconstituita are in compozitie elemente naturale macinate si recompuse. Identifică trei tipuri QUARȚ, MARMORES și LAPITEC.


QUARȚ – este un material obţinut din zdrobirea şi pisarea a 95% piatră şi rășini sintetice şi pigmenţi. Blaturile din quartz compozit prezintă avantajul unui pachet coloristic extrem de variat, completând astfel durabilitatea şi rezistenţa acestuia. Nefiind un material natural este mai ușor de integrat în diferite tipuri de amenajări, atât pentru iubitorii nuanţelor calde, deschise cât și pentru cei ce își doresc culori intense, de accent. Paleta cromatică respectă uniformitatea și atrage atenția prin aspectul suprafeţei foarte lucios și uniform.
MARMORES – seria compusă din fracțiune de marmură. Nu absoarbe lichide, însă este ușor de clătit și poate fi deteriorată datorită scurgerii accidentale a lichidelor, cum ar fi oțetul și lămâia.
LAPITEC – o piatră sinterizată inovatoare, extrem de dură care rezistă la impact, abraziune, bacterii și mucegai. Suprafața neporoasă nu este zgâriată, colorată și deteriorată de acizi și solvenți.