Blat de bucatarie din cuarț

Blatul de bucătărie este la fel de important pentru o femeie, precum alegerea partenerului. Fiecare gospodină își petrece circa 40 % din timpul său liber la bucătărie, preparând diferite bucate, sau simplu făcând ordine în această încăpere. Iată de ce alegerea blatului de bucătărie este atât de important. Blatul de quartz este o alegere perfectă ! Acesta răspunde de calitate și preț, combinându-le și făcând astfel o masă de lucru extraordinară pentru fiecare.

Ce este cuarțul?

Cuarțul este un mineral destul de răspândit în scoarța terestră, alcătuit din silicați (nisip și pietre). Denumirea de QUARTZ a fost acceptată pe plan internațional, deoarece se traduce ca fiind ”dur”, respectiv această traducere îi evidențiază o proprietate esențială a acestei pietre artificiale. Acesta se întâlnește în natură cu diferite culori, fapt ce se datorează impurităților și iradierii ce produce acest efect de diversificare a culorii.

Unde este întrebuințat cuarțul frecvent?

Utilizarea frecventă a cuațului îl face popular în rândurile pietrelor artificiale existente. El este folosit pentru diferite scopuri, însă esențial din el se produc blaturi care mai apoi sunt prezente în:

 • Bucătărie;
 • Baie;
 • Recepție;
 • Bar;
 • Cafenea ,etc.

 Este important să aveți în casa dumneavoastră un blat de bucătărie care să vă satisfacă toate necesitățile, iar acestea pot fi realizate de către o iară temeinică și rezistentă în pofida tuturor factorilor negative ce pot interveni, iată de ce clienții noștri aleg blatul de bucătărie din quartz.

Ce avantaje are blatul de quartz față de alte blaturi?

Blatul de quartz este preferabil în orice casă. Este de calitate înaltă, și la un preț avantajos. Datorită esenței sale naturale din care e compus, acesta oferă încredere și siguranță în longevitatea sa și ulterior păstrarea foarte bună pentru o perioadă îndelungată de timp:

 • Nu absoarbe apa. Cel mai des la bucătărie se utilizează apa. Pentru a nu obține efectul de valuri pe suprafața locului de muncă, este nevoie de un blat care nu absoarbe apa, astfel o bună alegere o constituie blatul din cuarț;
 • Este rafinat și estetic. O femeie iubește strălucirea și perfecțiunea, iar aceasta se găsește în micile imperfecțiuni existente. Blatul de bucătărie din quartz arată bogat și cu gust. La expunerea sa către razele solare, acesta conferă un luciu plăcut și creează efectul de spațiu curat și de dimensiuni mai mari. Impuritățile din cuarț și sunt acele imperfecțiuni, care-l fac să arate mai rafinat și mai frumos;
 • Nu absoarbe grăsimile. La bucătărie grăsimea este inevitabilă (chiar dacă sunteți vegan). Folosirea uleiurilor, cărnii, produselor animaliere sau a uleiurilor vegetale, inclusiv detergenții, sunt surse de grăsimi care pot lăsa pete pe un blat obișnuit. Cuarțul natural are proprietăți antibacteriene, ceea ce îi permite lipsa absorbției grăsimilor pe suprafața sa;
 • Acizii nu sunt o problemă. Utilizarea sucului de lămâie, a oțetului, a fructelor și legumelor ce conțin acid, nu permit deteriorarea texturii blatului de bucătărie, sau lăsarea petelor pe suprafața blatului;
 • Abraziunile de la zgârieturi sunt de neobservat. Impuritățile în formă de cristale mari din interiorul cuarțului, permit izolarea vizuală a zgârieturilor de pe blatul de bucătărie. După o perioadă îndelungată de timp, dacă apar prea multe zgârieturi pe suprafață de la obiectele ascuțite (cuțite), atunci blatul de bucătărie poate fi șlefuit și lustruit- ce va arăta ca nou! .

Blatul de bucătărie din quartz- profiluri și tipuri posibile de execuție

Alegerea clientului este importantă pentru noi. Specialiștii vă pot îndruma, însă alegerea vă aparține. Tipurile executării blatului de bucătărie din quartz sunt diferite, începând cu o linie, și finisând cu forma insular, iată mai jos lista executărilor posibile ale tipurilor de blat:

 • Linie;
 • Două linii;
 • Litera L;
 • Litera U;
 • Peninsular;
 • Insular.

Fiecare dintre ele este o alegere ce se bazează pe dimensiunile bucătăriei dumneavoastră. Dacă dispuneți de un spațiu mai larg vă propunem selectarea formei insulare, a literei U sau două linii. Dacă însă încăperea are parametrii mai mici, atunci o bună alegere este for a de linie, litera L și forma peninsulară.

Marginile sunt la fel de semnificative. Profilurile ce pot fi executate sunt rotunde, ascuțite, pătratice, etc. Mai exact oferim standardele: Semi baston ⅓; Plat; Semi bizot; Baston; Rama; Semi baston ¼; Semi baston; Baston ¼; Curbat; Bizot.Plat Semi-Baston; 1/4 Semi-Baston; 1/3 Semi-baston
Semi-bizot Baston; 1/4 Baston; Curbat; Rama; Bizot.

Clienții selectează profiluri rotunde dacă au copii, pentru siguranța acestora, dacă doriți un stil rustic și actual, atunci veți prefera formă ascuțită, totul depinde de gustul dumneavoastră. Noi vă susținem toate ideile.

Ce culori sunt întrebuințate la crearea blatului de quartz de bucătărie?

Blatul de quartz, pe cât este de extraordinar natural, pe atât de perfect este vizualizat după blatul de bucătărie selectat. Culoarea depinde de cristalele sale interioare. Acestea se formează de la curenții de aer, nisipuri, precipitații, fiecare loc posedă diferite caracteristici, respectiv paleta de culori este diferită. Noi vă propunem următoarea gamă :

 • Vega;
 • Sand White;
 • Caledonia;
 • Victoria;
 • Virginia;
 • Sabbia Beige;
 • Alberta;
 • Iron, etc.

Culorile naturale ale cuarțului sunt practic identice cu cele oferite de întreprinderea noastră. De exemplu ametistul este o culoare violetă ce se datorează prezenței ionilor de fier în compoziția sa, citrinul este un galben auriu asemenea bijuteriilor, ametrinul este amestecul celor două culori precedente, ca un roz moale, cuarțul fumuriu este de asemenea foarte căutat, are o nuanță palidă de sur, de la brun până la negru.

Ce poate fi încorporat în blatul de bucătărie din cuarț?

Blatul de bucătărie din quartz este nepretențios la condițiile oferite. Are proprietăți antibacteriene și determină incapacitatea sa de a forma mucegai sau alte săruri la suprafața lui. Pentru că e vorba de bucătărie, în blatul de quartz pot fi inserate anumite elemente :

 • Chiuvetă;
 • Robinet;
 • Priză;
 • Lămpi.

Dacă veți selecta forma peninsulară la blat, atunci la sigur în interiorul său de dimensiuni mai mici poate fi montată o chiuvetă și un robinet, astfel veți avea un spațiu de muncă mai larg. Priza este folosită la întrebuințarea aparatelor de bucătărie, iar lămpile au rol de a crea din blatul obișnuit de cuarț de bucătărie, un blat-bar.

Cum se îngrijește blatul de cuarț la bucătărie?

La bucătărie, sunt mulți factori nocivi care pot distruge un blat obișnuit într-o perioadă scurtă de timp. Optăm pentru blatul de quartz, deoarece nu necesită îngrijire îndelungată și periodică, este simplu în folosire și desigur nu lasă pete. Blatul de bucătărie din cuarț poate trăi mai bine de 20 de ani, însă păstrarea acestuia este de asemenea o cheie spre longevitatea sa mai mare. Trebuie uneori să spălați cu detergent de vase și apă călduță blatul, astfel îi veți oferi luciul de care are nevoie pentru a arăta bogat în încăpere. La apariția abraziunilor trebuie să fie șlefuit și lustruit, efectul va fi superb, arătând ca nou!