Blaturi din piatra compozită

Întreprinderea noastră se ocupă de un timp îndelungat de producerea blaturilor din piatră naturală şi artificială ,aflându-ne în Chişinău, garantăm proporționalitate între preț şi calitate. Piatra compozit este considerată una dintre cele mai des utilizate texturi în producerea blaturilor de diferite tipuri. Compozit nu este altceva decât –piatră artificială. Aici apare şi termenul de piatră aglomerat de cuarț şi aglomerat de marmură . Ele se folosesc frecvent la executarea podelei, dar şi în alte domenii. Piatra compozit este divizată în două categorii-piatră de cuarț și piatră din lapitec. Ambele prezintă anumite avantaje, dar cel esențial este că din ele este creat blatul pentru baie sau bucătărie. Putem spune cu certitudine că chiar și peste 20 de ani, blatul din piatră compozit va arăta ca nou atât la baia cât și la bucătăria dumneavoastră!

Avantajele folosirii pietrei artificiale

Piatra artificială este o alegere foarte bună! Într-adevăr, nu se deosebește enorm de piatra naturală, practic are aceleaşi avantaje şi puncte forte. Un blat compozit la bucătăria sau baia dumneavoastră, vă bucură cu ochii dar și cu mâinile. Este foarte frumos, și se privește bogat și estetic în orice încăpere, iar de ce bucură mâinile? Pentru că este practic în folosire, are un stil universal, iar o bună gospodină știe întotdeauna cât de important este să ai un blat ușor în întrebuințare! Mai jos am creat o listă de avantaje care le are piatra artificială:

 • Piatra compozit se evidențiază față de alte materiale! Piatra compozit este formată din elemente naturale- de la factorii din anumite spații. Aceste elemente sunt impuritățile din structura blatului compozit, anume ele îi redau un stil unic și cristalin;
 • Este universală. Și când vorbim despre universal, ne referim la practicitatea acesteia. Piatra compozit este folosită în multe scopuri, începând cu un blat de bucătărie pentru interiorul casei, și finisând cu folosirea acestei pietre la podea în casa.;
 • Nu absoarbe apa! Dragi clienți, la sigur ați întâlnit această problemă anterior. Dacă ați observat că la bucătărie nimerind câteva picături pe suprafața blatului seara, spre dimineață ele au fost absorbite de blat, apariția unor scrijeli la sigur vă strică buna dispoziție, iată de ce vă propunem blatul compozit. Este sigur! ;
 • Rezistă la diferite temperaturi. Expunerea blatului din piatră artificială la căldurile eliminate de aragaz, sau dacă puneți un vas tocmai scos din cuptor pe blat, acestea nu vor lăsa urme și nu vor deteriora structura blatului;
 • Greutățile de asemena nu constituie un obstacol. Da, la bucătărie și la baie pot apărea multe unelte grele, sau lucruri mărunte folosite în cantități mari care au peste câteva zeci de kilograme. Dacă înainte vă era teamă să plasați pe un blat obișnuit mai multe lucruri, pentru că s-ar putea crăpa, sau distruge complet, acum această temere este inutilă! Blatul artificial rezistă greutăți destul de mari, iar gospodinele la sigur cunosc cât de important este acest avantaj! ;
 • Abraziunile formate de zgârieturile unor obiecte de lucru sunt de nevăzut! La bucătărie, sau în camera de baie, v-ați ciocnit cu idea că puteți lăsa urme de zgârieturi pe blat, pentru că folosiți cuțite (la bucătărie) sau lamă (la baie), poate din întâmplare spargeți un pahar din sticlă pe acest blat , însă anume acest material greu permite să fie observate abraziunile. Impuritățile naturale ale pietrei artificiale permite izolarea vizuală a apariției zgârieturilor.

Unde poate fi utilizat blatul din piatră compozit ?

Întreprinderea noastră se ocupă de crearea diferitor tipuri de blaturi de mult timp şi de montarea acestora în Chişinău. Blatul din piatră compozit se folosește la baie și la bucătărie, iată mai jos câteva domenii exacte unde se utilizează blatul compozit:

 • Baie;
 • Bucătărie;
 • Recepție (hotel);
 • Bar (acasă/ cafenea);
 • Blat-pervaz de baie sau bucătărie.

Blaturi pentru bucătărie din Lapitec

Lapitecul este piatră din argilă (ceramic). Folosit încă din timpuri străvechi de babilonieni, ei îl foloseau pentru servirea bucatelor speciale pentru regele lor. Acum situația se repetă, pentru cei mai fideli clienți , cele mai bune material ! Un blat de bucătărie din lapitec constituie un avantaj enorm, pentru că nu se zgârie, nu lasă pete de la sucuri (acizi) și rezistă la diverse temperaturi (dintr-o extremitate în alta!) de la rece până la fierbinte. Lapitecul reprezintă o alegere foarte bună ! Este calitativ, la un preț avantajos și practic la fel de des întrebuințat precum cuarțul.

Cuarț și Lapitec- piatră artificială pentru baie și bucătărie

În mare parte, piatra artificială este la fel de prețioasă ca și piatra naturală. Un blat compozit este ușor de găsit, simplu de folosit și greu de distrus ! Piatra artificială –cuarțul și lapitecul , sunt întrebuințate pentru camera de baie și de bucătărie. Un blat din aceste texturi nu absorb lichidele (apă, grăsimi, acizi) aici făcând referire la uleiuri, sucuri, crem, siropuri, detergenți, etc. Aceste lucruri sunt necesare în orice baie și bucătărie, respective blatul din cuarț și blatul din lapitec constituie o alegere minunată!

Ce avantaje are Cuarțul ?

Cuarțul la fel ca lapitecul este o piatră artificială cu o mulțime de avantaje. Însă ce deosebește cuarțul de alte texturi? Blatul din cuarț este un bun protector de grăsimi și apă, rezistă la zgârieturile provocate de obiectele ascuțite și temperaturile înalte nu sunt o problemă! Apa lăsată intenționat pe blat pentru un termen lung poate forma scrijeli minime, dar posibile. Acizii ( în dependență de culoarea selectată) pot lăsa uneori pete pe masa de lucru. Dar fiind păstrat cu acuratețe , Cuarțul îndeplinește un rol extraordinar. Puteți determina următoarele :

 • E rezistent la grăsimi;
 • Zgârieturile creează efectul de stil natural;
 • Temperaturile înalte nu sunt o problemă.

Prin ce Lapitecul e avantajos?

Lapitecul- piatră din argilă, este deseori confundat cu cuarțul, pentru stilul asemănător care-l au. Unele caracteristici ale blatului din lapitec îl evidențiază din gama de texturi posibile pentru executarea blatului de bucătărie. Lapitecul nu absoarbe acizii (sucul de lămâie, oțetul, aciditatea unor fructe). O altă caracteristică fundamentală a lapitecului este faptul că schimbul brusc de temperatură este un factor nociv care nu-l influențează. Deci de la gheața lăsată pe masă , la aplicarea unui bol fierbinte după, este un lucru obișnuit care nu permite formarea abraziunilor pe suprafața acestui blat. Deci, ce avem ca rezultat ?

 • Nu absoarbe acizii ( nu lasă pete);
 • Schimbarea temperaturii de la o extremitate la alta nu formează abraziuni;
 • E folosit cel mai des pentru camera de bucătărie, în comparație cu alte texturi pentru blaturi.

Tipuri de blaturi din piatră compozit

Blaturile din piatră compozit sunt uimitoare ! De ce? Răspunsul e simplu! Ele creează anumite efecte vizuale extraordinare pentru orice persoană. În corespundere cu dimensiunile bucătăriei dumneavoastră, putem propune executarea unui blat din piatră compozit de diferite forme. Precum :

 • O linie;
 • Două linii;
 • Litera L;
 • Litera U;
 • Peninsulă;
 • Insulă.

Ce tip de formă și la ce se potrivește? Linia e o bună alegere pentru cei ce-și doresc mai mult spațiu în zona camerei de bucătărie, dacă nu sunteți pasionat de culinărie, atunci blatul în formă liniară este minunat. Două linii este opusul primei alegeri posibile, deoarece spațiul mai mare ce-l ocupă, este preferabil pentru o încăpere mai largă și o persoană fidelă preparării diferitor bucate. Litera L și Litera U sunt capabile să transforme din bucătăria dumneavoastră un spațiu special pentru meșteri mari sau pentru cei ce-și doresc un stil nou, unic și original. Forma insulară și peninsulară sunt bune modele pentru bucătăriile medii, diferența este că un blat compozit peninsular ține aragazul sau chiuveta la o distanță mai mare (sau mai mică, la alegere) de prima parte a blatului, iar insula este un tot întreg.

Profilurile blaturilor din piatră artificială pentru baie și bucătărie

După cum am menționat, blatul compozit este o priveliște minunată, iar acest lucru nu depinde numai de tipurile care pot fi executate, dar și de profilurile marginilor sale. Pentru fiecare diferit, iată mai jos ce vă propunem: Plat; Semi baston ⅓; Semi bizot; Baston; Rama; Semi baston ¼; Semi baston; Baston ¼; Curbat; Bizot.

Cum se protejează blaturile compozit pentru o perioadă îndelungată?

Peste 20 de ani, blatul din quartz poate arăta tot ca nou, dacă este protejat cuvenit. Regulile de îngrijire a unui blat din cuarț sau din lapitec sunt simple. Nu încercați să puneți permanent la încercare rezistența blatului, atât cât ține de absorbția diferitor lichide, cât și de greutăți sau temperaturi ce variază continuu. Blatul compozit este o alegere minunată, iar clientul nostru va fi încântat de prezența unui blat din cuarț sau lapitec la bucătăria sau baia sa.

Blaturi din piatra artificiala in Moldova

Blaturi din piatra artificiala in Chisinau reprezinta o alternativa demna la materialele naturale dintr-o bucatarie sau baie moderna. Imita perfect frumusetea naturala a mineralelor si arata luxos si scump, ca toate blaturi din piatra.

Blaturi din cuart in Moldova sunt bogate in culori si nuante care sunt in perfecta armonie cu stilul interiorului. O astfel de varietate de optiuni face posibila alegerea optiunii potrivite pentru orice idee de design. Au toate cele mai bune caracteristici, chiar daca sunt facute din piatra naturala:

 • Unicitate. Blaturi din piatra Lapitec la comanda in Chisinau pot fi realizate din diferite forme si dimensiuni, ceea ce va permite sa oferiti bucatariei originalitate si exclusivitate.

 • Suprafata pietrei este absolut neteda. Fara pori sau microfisuri.

 • Antibacterian – ciuperca nu se formeaza si nu se inmulteste la suprafata.

 • Ecologic. Fabricare de blaturi din piatra artificiala in Moldova indeplineste toate standardele tehnice necesare pentru fabricarea articolelor. Sunt complet sigure atat pentru adulti, cat si pentru copii.

 • Rezistenta la uzura, duritate si durabilitate. Piatra artificiala nu se teme de inghet si de scaderea temperaturii. Nu isi schimba culoarea atunci cand este expus la radiatii UV si nu se teme de apa.

Pentru a cumpara blaturi din cuart in Chisinau nu este doar sa faceti o achizitie pentru o finalizare mai rapida a reparatiei. Aceasta este o alegere deliberata a persoanelor care prefera materiale de inalta calitate si durabile. De a comanda blaturi puteti atat pentru bucatarie cat si pentru baie. Vor adauga o frumusete aparte pentru un interior mic si vor accentua libertatea camerelor mari si inalte.

Vanzare de blaturi din piatra artificiala in Moldova se face in showroom-ul nostru. Consultantii va vor ajuta cu alegerea si va vor ajuta sa alegeti materialul potrivit in functie de cerintele dumneavoastra.

Articole din piatra la comanda in Moldova – numai Indelit!