Blat de marmura pentru baie

Unde sunt utilizate blaturile din marmură și de ce?

Piatra naturală de marmură formează o priveliște unică pentru orice încăpere. Furnizând anumite avantaje în comparație cu alte texturi din piatră, aceasta se evidențiază prin rafinament, longevitate și rezistență.

Rafinament. Eleganța stilului său conferă oricărui spațiu un element de clasicism, care rămâne în vogă pentru un timp nedefinit. Esteticii apreciază marmura pentru impuritățile conținute în interiorul pietrei naturale, ele atribuind unui blat de marmură culori extraordinare. Această piatră naturală se traduce din limba greacă „a luci”, în corespondență cu acest fapt, puteți observa că la lumina zilei blatul din marmură are un luciu clar și nespus de frumos, datorită indicelui de refracție care cade asupra pietrei respective.

Longevitate. Caracterul natural al pietrei de marmură îi permite să fie utilizată pentru o perioadă lungă de timp. Marmura este calcit format din baza metamorfozei calcarului, respectiv acesta constituie o rocă sedimentară rară de înaltă calitate, iar tăria de care dispune vă permite să-l folosiți un timp îndelungat.

Rezistență. Factorii de mediu nu sunt un obstacol pentru piatra de marmură. Ea are anumite proprietăți care nu permit distrugerea acesteia. Blatul din marmură poate fi utilizat în diferite spații, atât interior, cât și exterior. În interior vă propunem utilizarea blaturilor din această piatră la:

 • Baie;
 • Bucătărie;
 • Bar;
 • Recepții.

De ce blatul din marmură se potrivește camerei de baie

Avantajele folosirii blatului de marmură sunt diverse, începând cu rezistența la scrijeli, umeditate, temperaturi înalte, schimb brusc de temperatură (de la cald la rece și invers), pe lângă, restaurarea blatului de marmură se face foarte simplu.

Baia este un spațiu permanent umed, iată motivul pentru care pe un blat obișnuit ar putea apărea scrijeli, mucegai, pete. Pentru un spațiu cu umiditate sporită se propune folosirea unui blat calitativ. Blatul din piatră naturală este disponibil pentru fiecare, iar calitatea acestuia vă va surprinde plăcut. Marmura este unică, aceasta la sigur va întrece măsura așteptărilor dumneavoastră.

Ce instalații sanitare pot fi încorporate în blatul de marmură de la baie

Blatul de marmură poate fi executat în diferite dimensiuni, iar încadrarea unui asemenea obiect ar putea face vizual spațiu mai mic. Soluția perfectă ar fi încorporarea instalațiilor sanitare în blatul de piatră. Încastrarea chiuvetelor și robinetelor în camera de baie la blatul de marmură, alcătuiește un element esențial, strict necesar pentru fiecare.

Formele propuse pentru executarea blatului de marmură

Pentru că ținem cont de gusturile clientului nostru, oferim o gamă de forme potrivite pentru executarea blatului de marmură:

 • Forma literei „U”;
 • Insular;
 • Jumătate de insulă;
 • Forma literei „L”;
 • Liniar;
 • În două linii.

Blatul de marmură-profilurile marginilor acestuia

Selectarea marginilor pentru blatul de baie este nespus de importantă, conform profilurilor sau schițelor dumneavoastră vă propunem următoarele profiluri: Plat; Semi baston ⅓; Semi bizot; Baston; Rama; Semi baston ¼; Semi baston; Baston ¼; Curbat; Bizot.

Culorile propuse pentru blatul de marmură din camera de baie

Culoarea semnifică aspectul conferit camerei de baie prin blatul de marmură. Prin impuritățile naturale ale pietrei, sunt alcătuite diferite culori. Imaginea unui stil marin în baie niciodată nu a dat greș, iată câteva culori propuse pentru blatul de marmură în acest spațiu:

 • Arabescato vagli;
 • Bianco carrara;
 • Big flower;
 • Gris cehegin;
 • Supreme salome;
 • Rosso lepanto.
 • изделия из камня в Молдове

  ASH GREY

  ASH GREY

  Marmură Ash Grey polisată intra în categoria pietrelor naturale extrem de rezistente la trafic întens. Textura sofisticata a striațiilor diferă de la o placă la alta, ceea ce duce la efecte vizuale irepetabile.
  Quick View
 • изделия из камня в Молдове

  BIANCO CARRARA

  BIANCO CARRARA

  Marmura italiană Bianco Carrara este recomandată pentru decorul de interior: podele, glafuri, scări, elemente decorative etc. Marmura nu este recomandată pentru utilizare în exterior.

  Quick View
 • изделия из камня в Молдове

  BIG FLOWER

  BIG FLOWER

  Recomandăm la placari verticale și orizontale. Se aplica pentru lucrari de interior cât și la cele de exterior. Da un aspect spectaculos  blaturilor de bucătărie,  baie, glafurilor.
  Quick View
 • изделия из камня в Молдове

  BOTTICINO

  BOTTICINO

  Domeniu de aplicare: suprafete orizintale si verticale (podele și pereți) de interior, scări, mese, chiuvete, blaturi de bucătărie, căzi de duș.
  Quick View
 • изделия из камня в Молдове

  BRECCIA ONICIATA

  BRECCIA ONICIATA

  Marmura Breccia Oniciata – este marmura crem cu striații pronuntate semitransparente.  Creaza o atmosfera de confort și lux. Se aplica la decorarea si design al locuințelor personalizate și la finisajele spațiilor publice.
  Quick View
 • изделия из камня в Молдове

  BRECCIA SARDA (Daino Reale)

  BRECCIA SARDA (Daino Reale)

  Breccia Sarda este o marmura italiana de culoare bej cu striații slab pronuntate. Este un material modern, care se bucura de o popularitate deosebita. Breccia Sarda este un material elegant, ce creaza o atmosfera speciala.  Se foloseste la diverse amenajari in locuinte particulare si sedii publice (receptii/hoteluri/saloane de infrumusețe etc).
  Quick View
 • изделия из камня в Молдове

  CALACATA

  CALACATA

  Marmură CALACATA se aplica la placari în bai, bucătării, holuri, livinguri etc. Este un material de decor solicitat pentru finisajul pereților, podelelor, scarilor, contratreptelor. Pe larg se foloseste la fabricarea  blaturilor de baie și de bucătărie, glafurilor, semineelor, ramelor decorative.
  Quick View
 • изделия из камня в Молдове

  CREMA MARFIL

  CREMA MARFIL

  Grosimea placii corespunde exact cu cea enunțata, fapt care face marmura Crema Marfil pe drept numită model de referință. Aceasta piatra naturala este lipsita total de caverne si crapaturi mascate cu umplutura de  mastic cream și adezivi epoxidici – ceea ce vorbeste de o calitate inalta a acestui material. Placile standard sunt de dimensiuni destul de mari si se potrivesc perfect pentru decor si finisaj in camera de baie, bucatarii, livinguri, birouri, showroomuri,  restaurante… Eleganta incontestabila al pietrii CREMA MARFIL este o alegere perfecta pentru cei care pretuiesc calitatea imbinata cu nivel estetic inalt.
  Quick View
 • изделия из камня в Молдове

  CREMA NOVA

  CREMA NOVA

  Marmura CREMA NOVA piatra naturala care contine culori fine si cremoase. Aceasta marmura este alegerea perfecta pentru locuintele si zonele comerciale care necesita un plus de prospetime si luminozitate. Pentru o stralucire intensa, roca se lustruieste, acest proces constand in netezirea suprafetei prin umplerea fisurilor si golurilor. Pentru o mai mare longetivitate, marmura de acest tip poate fi impermeabilizata. Datorita rezistentei marmura de acest tip este ideal pentru trepte aflate in exteriorul constructiei.
  Quick View
 • изделия из камня в Молдове

  CREMA VALENCIA

  CREMA VALENCIA

  Marmură CREMA VALENCIA este o piatra naturala de culoare galbenă  cu striații dense de nuanțe de roz-maroniu. Avand un aspect luminos si cald ea este cu adevărat fascinantă. Singura carieră în care se extrage acest tip de marmură se afla in Spania, provincia Valencia,  fapt care  face aceasta piatra un material exclusiv. Fiecare centimetru pătrat  poseda desen unicat, ceea ce permite de a crea un interior personalizat si irepetabil.
  Quick View
 • изделия из камня в Молдове

  EAGLE BEIGE

  EAGLE BEIGE

  EAGLE BEIGE  este marmura de culoare calda de bej, cu striații ce formeaza un ornament frumos pe  toata suprafața materialului.  Aceasta piatră cu ușurința creza  în interior un mediu nobil si confortabil. Poseda de o durabilitate înaltă, aspect inteligent si calm din care cauza are o gama larga de aplicații. Se recomanda în deosebi pentru placarea spațiilor mari –  pereților si podelelor.
  Quick View
 • изделия из камня в Молдове

  EMPERADOR DARK

  EMPERADOR DARK

  Marmura Emperador Dark este un material care se aplica si in exterior si in spațiile de interior. Se recomanda pentru pardoseli, pereți, scări, mese, chiuvete, blaturi de bucătărie, căzi de duș sau orice alt element care pote fi realizat din piatră naturală.
  Quick View

Preconizăm anumite servicii pentru clienții noștri, cum ar fi:

 • Distribuirea și montarea blaturilor de marmură;
 • Încorporarea sau încastrarea chiuvetelor/robinetelor în blatul din piatră naturală;
 • Servicii de măsurare;
 • Restaurarea suprafeței din piatră naturală;
 • Restabilirea luciului și aplicarea unui strat de protecție;
 • Curățarea blatului de marmură.

Baia-locul perfect pentru încorporarea unui blat din marmură

Baia prezintă anumite caracteristici despre personalitatea proprietarului casei. Dacă baia este curată și are o strălucire naturală, atunci stăpânul casei este considerat respectiv-un gospodar pe cinste. Blatul din marmură vă poate ajuta semnificativ în acest lucru. Sclipirea naturală a marmurei formează o imagine de curățenie și perfecțiune. Îngrijirea minimă a acestuia vă protejează de formarea mucegaiurilor, a scrijelirilor, și ai altor factori ce pot influența negativ o suprafață.

O baie ideală înseamnă integrarea perfectă a unui blat de marmură în acest loc.