Blaturi de granit pentru bucatarie

Granitul este o rocă magmatică (apare de la răcirea suprafeței magmei din pământ), e de granulație rudimentară, deoarece cristalele din interiorul acestuia au dimensiunea de câțiva milimetri, conține: cuarț; feldspat (silicat); mică.

Cum se formează granitul utilizat pentru blaturile de bucătărie

Aceste minerale se formează din silicați. Magma solului fiind aflată la adâncime, vine spre suprafață răcindu-se, astfel, granitul se solidifică lent. Granitele care au granulație mai mare, poartă denumirea de pegmatite.

Răcirea magmei are loc destul de lent, iar din acest motiv –granitul cristalizat la temperaturi mai înalte, este mai trainic, și are o densitate mai mare, pe când cele cristalizate la temperaturi mici, nu se echivalează cu primul.

Bucătăria este un spațiu care necesită multă muncă, iar munca mai ușoară se poate face pe blatul de granit, deoarece noi utilizăm piatra cristalizată la temperaturi înalte, care respectiv au duritate și rezistență mult mai mare decât alte tipuri de pietre.

Compoziția chimică a blatului din granit

Blatul din granit este o creație unică, deoarece combină minerale de cuarț și feldspat. Mineralele de culoare închisă predomină la fel în granit, acesta este radioactiv.

Dimensiunile blatului de granit sunt la dorința și selecția dumneavoastră, de la subțire la mai gros, în dependență de preferințele dumneavoastră.

Avantajele utilizării granitului ca blat de bucătărie

Fiecare doamnă casnică visează la un asemenea blat. Blatul din granit este o șansă minunată pentru a îmbogăți bucătăria cu gust și rafinament. Granitul seamănă după suprafață cu piatra naturală de marmură, însă combină mai multe elemente care au prioritate în fața acestei pietre.

Cristalele mari din piatra dată formează din blatul de bucătărie o adevărată operă de artă. Datorită impurităților, acesta capătă diverse culori, care sunt desigur la preferința clientului nostru.

De ce granitul e perfect pentru bucătărie? E simplu!

 

 1. Acesta nu formează scrijeli, cum pot apărea la alte blaturi de bucătărie din cauza apei;
 2. Zgârieturile sunt niște probleme minuscule, deoarece nu se observă la locul de muncă, deci o tăietură neintenționată pe blatul de granit, nu va rămâne vizibilă pe acesta;
 3. Aciditatea, mâncarea care de obicei lasă pete de neîndepărtat în urma lor, nu creează aceste efecte asupra blatului de bucătărie de granit.
 4. Duritatea și rezistența sa este demnă pentru un blat de bucătărie, rezistă la greutăți, la temperaturile înalte (dacă plasați pe masă un vas fierbinte de pe aragaz), și e indestructibil în timp.

Vă recomandăm granitul, deoarece se combină de minune cu orice bucătărie.

Culorile ce pot fi atribuite blatului din granit

 
Blatul de granit din bucătărie, trebuie să corespundă normelor esteticii, anume din acest motiv întreprinderea noastră vă prezintă o gamă de culori care se asociază splendid cu orice design interior, și iată câteva dintre acestea: Baltic brown; Black Galaxy; Brown beauty; Butterfly blue; Butterfly green; Farfalla blue; Green fusion; Imperial red; Kashmir white; Juparana Florence; Nero assoluto.

 • изделия из камня в Молдове

  BALTIC BROWN

  BALTIC BROWN

  Granitul este o rocă vulcanică care s-a format prin răcire lentă și fosilizare a magmei. Denumirea pietrii provine din limba italiană  – granito, ce înseamnă granulat. Acest material natural este una dintre cele mai dure, dense și rezistente roci. Granitul BALTIC BROWN prezintă  o combinație sofisticată de maro și negru cu o mulțime de nuanțe de gri deschis.

  Quick View
 • изделия из камня в Молдове

  BLACK GALAXY

  BLACK GALAXY

  Granitul BLACK GALAXY este o rocă vulcanică. Această piatră este una dintre cele mai dure, și rezistente materiale. BLACK GALAXY și-a primit numele neobișnuit grație fundalului profund „cosmic”, cu milioane de pete strălucitoare. Stele medii,  mari si praful de stele formează multiple galaxii care pot fi contemplate ore în șir. Mineralul se extrage în carierele din Pakistan.

  Quick View
 • изделия из камня в Молдове

  BLUE PEARL

  BLUE PEARL

  Granitul este o rocă vulcanică formată prin răcirea lentă și fosilizarea magmei. Denumirea provine din limba italiană – granito, ce înseamnă granulat. Această piatră este una dintre cele mai dure, dense și rezistente. Nuanțele de albastru nu sunt firești pentru pietrele naturale. Cu toate acestea, granitul BLUE PEARL are o culoare extrem de neobișnuită. Gama cromatică este multiformă – străluceste cu tot spectru de nuanțe de albastru, de la cel mai deschis pana la negru. În interior, culoarea marmurei  BLUE PEARL  depinde în mare măsură de iluminare și culorile vecine. În spațiul luminos, va emite un albastru transparent, lucios. In apropiere de nuanțele de gri – va deveni dezactivat, palid. Lângă nuanțe întunecate va tinde spre gama de negru, insă petele de pe fundal  se vor pronunța ca lumina steleor.

  Quick View
 • изделия из камня в Молдове

  BUTTERFLY BLUE

  BUTTERFLY BLUE

  Blue Butterfly este un granit neobișnuit, albastru, cu ornament ce copleseste imaginația. Este considerat unul dintre cele mai frumoase feluri de granit cu striații gri-maronii. El este capabil să ofere o profunzime încântătoare oricărui produs. Structura sa cristalină și aspectul unical îl face aplicabil pentru decororul si construcțiile de interior și exterior a clădirilor. Utilizarea granitului în decorul de interior aduce la crearea unei atmosfere de liniste și securitate.

  Quick View
 • изделия из камня в Молдове

  COSMIC GOLD

  COSMIC GOLD

  Granitul are origine magmatică și este după durabilitate al doilea mineral de pe planetă. Cosmic Gold lărgeste hotarele imaginației și provoacă idei îndrăznețe de design. Cosmic Gold este unul dintre cele mai solicitate și populare. Este acoperit cu un desen excepțional care variază de la placă la placă, de la o mină de extragere la alta. Maro-bej, cu o înpanzire bogata de striații aurii, care se adună într-un model de munți sau valuri, este incredibil de fascinant. Grație structurii sale omogene, Cosmic Gold aparține unei specii exclusive de granit.
  Domeniul de aplicare în construcții si decor este imens – Cosmic Gold se potriveste cat pentru exterior, atat și pentru spațiile de interior. Acest granit este rezistent la acțiunea acizilor și la temperaturi extreme. Produsele fabricate din această piatră naturală arata luxos și nobil.

  Quick View
 • изделия из камня в Молдове

  CREMA JULIA

  CREMA JULIA

  Granit CREMA JULIA are nuanță delicată, plăcută, bej-maro. Această culoare discretă este perfectă pentru interiorul delicat. CREMA JULIA este o piatra cu durabilitate si longevitate înaltă, din care cauză este un material preferat în multe țări din întreaga lume. Piatrase foloseste atât pentru design exterior, cât și pentru cel interior. Nuanța deschisă clasică a granitului Crema Julia permite ca produsele fabricate din acest material sa se integreze armonios în orice stil de design. Este excelent pentru blaturile de bucătărie și de baie, deoarece posedă o rezistență sporită, permeabilitate la umiditate și nu intră in reacție cu acizi și alcali.

  Quick View
 • изделия из камня в Молдове

  FARFALLA BLUE

  FARFALLA BLUE

  Farfalla Blue este un granit neobișnuit, albastru, cu ornament ce copleseste imaginația. Este considerat unul dintre cele mai frumoase feluri de granit cu incluziuni gri-maronii. Acest material este apt  să ofere o profunzime încântătoare oricărui produs. Structura sa cristalină și aspectul unical îl face aplicabil pentru decororul si construcțiile de interior și exterior a clădirilor. Utilizarea granitului în decorul de interior aduce la crearea unei atmosfere de liniste și securitate.

  Quick View
 • изделия из камня в Молдове

  G 562

  G 562

  Granitul G562 (Maple Red) are o structură cristalină uniformă în care cristalele de feldspat alternează cu cuarț. Culoarea pietrei G562 este roșiatică cu incluziuni de nuanță întunecată. Un mare avantaj este că culoarea granitului rămâne neschimbată de la placă la placă. Suprafața granitului lustruit G562 dezvăluie cele mai bune microfisuri structurale care subliniază originea naturală a rocii. Ea se aplică pentru placarea fațadelor si pereților în exterior și în interiorul clădirilor.
  Pentru întruchiparea ideilor de design într-un stil clasic, acest granit de origine chineză este extrem de solicitat. Culorile sale calde și ornamentul mărunt subliniază textura și culoarea fațadelor realizate din specii de lemn masiv, susținând conceptul artistic general.

  Quick View
 • изделия из камня в Молдове

  G 562 termo

  G 562 termo

  Granitul G 562 termo este un granit cu o prelucrare specială. Această prelucrare se numește tratare termică. Se aplică pentru a obține relief și rugozitate pe suprafața plăcii de granit. Roca polimerică granulată este tratată termic la t de 2500 de grade. În timpul acestui proces, mineralele instabile fragile ard și zboară de pe suprafața plăcii, lăsând o suprafață dură si reliefată. Pentru că granitul lustruit este extrem de traumatic în perioada de iarnă (înghețului) și umidității sporite, procesul de tratare termică este pur și simplu necesar. În astfel de cazuri, pavarea străzilor sau placarea scărilor cu granit lustruit este extrem de periculos. Prin urmare, problema suprafețelor alunecoase de regulă, se soluționeaza prin aplicarea materialului G 562 termo .Granitul tratat termic are o coeziune similară asfaltului. Se folosește la acoperirea trotuarelor, scărilor din exterior, teraselor, spațiilor publice și private de exterior.

  Quick View
 • изделия из камня в Молдове

  G 603

  G 603

  Granitul G 603 este o piatră naturală de culoare gri deschis, cu pete pronunțate de nuanță de cuarț negru. Are o structură cu granulație medie, uniformă. Se extrage în provincia Fujian din sud-estul Chinei. Grație rezistenței sale la temperaturi extreme și prețului accesibil, acest granit este incredibil de solicitat. La fel, G 603 este un material de calitate înaltă, cu durabilitate și rezistență la uzură sporită, ceea ce îl face extrem de solicitat.

  Quick View
 • изделия из камня в Молдове

  G 623

  G 623

  G 623 este o rocă de culoare gri deschisă extrasă din minele din sud-estul Chinei și furnizată în întreaga lume. Această piatră este populară datorită culorii si structurei sale uniforme, care nu se schimbă de la placă la placă, de culoare gri, intercalată cu inserții de nuanțe de bej și negru, proprietăților sale fizico-mecanice.

  Quick View
 • изделия из камня в Молдове

  G 664

  G 664

  Granitul maro Bainbrook (G 664) se produce în China și este clasificat ca granit cu granulare medie. Nuanța de bază G 664 este considerată maro, dar constă din multiple inserții de nuanțe de gri, roz, verde închis, negru, alb, datorită cărora se formează un ornament sofisticat, frumos , dar nu si intruziv. Un număr mare de incluziuni indică o structură complexă a materialului, care include mica, cuarț, briotită. G 664 poate fi combinat practic cu orice gamă de culori, ceea ce il face ideal pentru orice proiect. Granitul G 664 arată solemn.

  Quick View

Ce poate fi încorporat în blatul de bucătărie

Pe lângă ceea ce oferim noi pentru bucătăria dumneavoastră- blatul de granit, propunem:

 • instalarea robinetelor;
 • chiuvetelor (instalaţiilor sanitare) la locul de muncă;
 • încastrarea altor obiecte la granitul de bucătărie, și desigur încorporarea blatului în zona dorită;
 • lângă blatul de granit pot fi instalate prize, necesare la becurile de bucătărie, cum ar fi la barul.

Blatul de granit și formele propuse spre realizarea acestuia

Blatul de granit din bucătărie contribuie la formarea unui spațiu călduros și primitor, iar pe măsura dimensiunilor încăperii, vă propunem să alegeți din acest asortiment:

 • În două linii;
 • Liniar;
 • Litera L;
 • Litera U;
 • Insular;
 • Peninsular.

Profiluri propuse la marginile blatului de granit

Probabil v-ați gândit cum ar trebui să arate colțurile mesei de lucru din bucătărie, anume din acest motiv blatul de granit trebuie să fie confortabil, pentru a fi accesibil și practic în utilizare, pentru a evita incidentele de la locul de muncă în cazul în care vă mișcați repede.

Dacă nu cunoașteți la sigur denumirea profilului, puteți prezenta schițele dumneavoastră, sau puteți alege din propunerile noastre: Semi baston ⅓; Plat;
Semi bizot; Baston; Rama; Semi baston ¼; Semi baston; Baston ¼; Curbat; Bizot.

Utilizarea granitului în construcție

Granitul este una dintre cele mai vechi industrii din lume, sunt și cariere de granit care vin încă din perioada antică, și iată unele utilizări cunoscute pe larg ale acestui material ca blat:

 • Bucătărie;
 • Baie;
 • Recepție;
 • Bar.

Mai mult de atât, granitul este folosit la: Pavarea trotuarelor; La acoperirea pereților clădirilor; La ferestre și uși; La fântâni sau pavaj; Sculpturi, etc.

Prețurile blatului de granit de bucătărie

Sunteți clientul nostru, iar realizarea dorințelor dumneavoastră prezintă interesul nostru. La noi nu există noțiunea de PREȚ EXAGERAT, noi răspundem de calitate, și aceasta este disponibilă pentru fiecare.

În dependență de ceea ce vă doriți- dimensiuni, design, forme, profiluri, noi încercăm să vă propunem ce vă este mai convenabil, atât la preț , cât și la calitate. Veți vedea că indiferent de blatul de granit de bucătărie selectat, suma cheltuită va fi pe măsura așteptărilor, deoarece un plus imens al blatului de granit este durata sa de viață, tot ce e posibil să nu aveți nevoie de schimbarea blatului, poate doar renovarea acestuia.

Ce oferim noi

Suntem o întreprindere unită și prietenoasă, noi vă propunem o multitudine de servicii, la un preț accesibil și iată câteva dintre acestea :

Distribuirea și montarea blatului de granit de bucătărie;

  Interesul nostru este satisfacerea dorințelor clientului.

 • Încorporarea blatului;
 • Încastrarea diferitor elemente în blat;
 • Restaurarea suprafeței de muncă;
 • Curățarea și aplicarea unui strat de protecție.

Pentru mai multe detalii, folosiți contactele din pagină.

Interesul nostru este satisfacerea dorințelor clientului.