Blaturi de granit pentru magnal

Piatra naturală este una dintre cele mai căutate pietre folosite la executarea blaturilor. Blaturile de granit sunt utilizate frecvent în diferite scopuri, pentru: Bucătărie; Pervaz; Baie; Bar; Chiuvetă; Recepție,etc.

Un nou rol al blatului de granit este pentru Mangal.

Mangalul este un vas metalic ce utilizează cărbuni pentru a încălzi iarna în aer liber, sau pentru a servi drept plită pentru bucătăria de vară. Blatul din piatră naturală de granit este o alegere formidabilă. Aceasta se bazează pe proporționalitatea dintre preț și calitate. Fiecare gospodină visează la un blat din granit, ia un gospodar la sigur a visat la o zonă de confort pentru mangalul prezent. Iată de ce întreprinderea noastră vă propune utilizarea blatului de granit pentru mangal.

Blat de granit pentru mangal

Mangalul este utilizat în mare parte nu doar ca încălzitor, dar și ca plită, unde pot fi făcute cele mai alese bucate. Blatul de granit este ideal pentru mangal. În comparație cu marmura și piatra artificială, acesta suportă cel mai bine temperaturile înalte. Rezistența sa la coroziune este mare, respectiv șansa de a fi deteriorat de la temperaturi înalte este minimă. Granitul pentru mangal este fierbinte doar la suprafața mangalului pornit, restul blatului este liber pentru a fi executate alte lucrări. În blat poate fi încorporată chiuveta și robinetul, pot și încastrate prize și lămpi ,etc.

Paleta de culori ale blatului pentru mangal din granit

Indiferent de stilul prezent în spațiul unde e amenajat mangalul (rustic, contemporan, modern,cazual,etc) diversitatea culorilor propuse sunt potrivite, deoarece impuritățile din interiorul pietrei naturale sunt perfect combinate cu suprafața propriu-zisă a blatului de granit. Mai jos vă propunem nuanțele utilizate frecvent de clienții noștri: Baltic brown; Black galaxy; Brown beauty; Butterfly blue; Butterfly green; Imperial red; Kashmir white; Spray white; Nero marinace; Rosso marinace,etc.

 • изделия из камня в Молдове

  BALTIC BROWN

  BALTIC BROWN

  Granitul este o rocă vulcanică care s-a format prin răcire lentă și fosilizare a magmei. Denumirea pietrii provine din limba italiană  – granito, ce înseamnă granulat. Acest material natural este una dintre cele mai dure, dense și rezistente roci. Granitul BALTIC BROWN prezintă  o combinație sofisticată de maro și negru cu o mulțime de nuanțe de gri deschis.

  Quick View
 • изделия из камня в Молдове

  BLACK GALAXY

  BLACK GALAXY

  Granitul BLACK GALAXY este o rocă vulcanică. Această piatră este una dintre cele mai dure, și rezistente materiale. BLACK GALAXY și-a primit numele neobișnuit grație fundalului profund „cosmic”, cu milioane de pete strălucitoare. Stele medii,  mari si praful de stele formează multiple galaxii care pot fi contemplate ore în șir. Mineralul se extrage în carierele din Pakistan.

  Quick View
 • изделия из камня в Молдове

  BLUE PEARL

  BLUE PEARL

  Granitul este o rocă vulcanică formată prin răcirea lentă și fosilizarea magmei. Denumirea provine din limba italiană – granito, ce înseamnă granulat. Această piatră este una dintre cele mai dure, dense și rezistente. Nuanțele de albastru nu sunt firești pentru pietrele naturale. Cu toate acestea, granitul BLUE PEARL are o culoare extrem de neobișnuită. Gama cromatică este multiformă – străluceste cu tot spectru de nuanțe de albastru, de la cel mai deschis pana la negru. În interior, culoarea marmurei  BLUE PEARL  depinde în mare măsură de iluminare și culorile vecine. În spațiul luminos, va emite un albastru transparent, lucios. In apropiere de nuanțele de gri – va deveni dezactivat, palid. Lângă nuanțe întunecate va tinde spre gama de negru, insă petele de pe fundal  se vor pronunța ca lumina steleor.

  Quick View
 • изделия из камня в Молдове

  BUTTERFLY BLUE

  BUTTERFLY BLUE

  Blue Butterfly este un granit neobișnuit, albastru, cu ornament ce copleseste imaginația. Este considerat unul dintre cele mai frumoase feluri de granit cu striații gri-maronii. El este capabil să ofere o profunzime încântătoare oricărui produs. Structura sa cristalină și aspectul unical îl face aplicabil pentru decororul si construcțiile de interior și exterior a clădirilor. Utilizarea granitului în decorul de interior aduce la crearea unei atmosfere de liniste și securitate.

  Quick View
 • изделия из камня в Молдове

  COSMIC GOLD

  COSMIC GOLD

  Granitul are origine magmatică și este după durabilitate al doilea mineral de pe planetă. Cosmic Gold lărgeste hotarele imaginației și provoacă idei îndrăznețe de design. Cosmic Gold este unul dintre cele mai solicitate și populare. Este acoperit cu un desen excepțional care variază de la placă la placă, de la o mină de extragere la alta. Maro-bej, cu o înpanzire bogata de striații aurii, care se adună într-un model de munți sau valuri, este incredibil de fascinant. Grație structurii sale omogene, Cosmic Gold aparține unei specii exclusive de granit.
  Domeniul de aplicare în construcții si decor este imens – Cosmic Gold se potriveste cat pentru exterior, atat și pentru spațiile de interior. Acest granit este rezistent la acțiunea acizilor și la temperaturi extreme. Produsele fabricate din această piatră naturală arata luxos și nobil.

  Quick View
 • изделия из камня в Молдове

  CREMA JULIA

  CREMA JULIA

  Granit CREMA JULIA are nuanță delicată, plăcută, bej-maro. Această culoare discretă este perfectă pentru interiorul delicat. CREMA JULIA este o piatra cu durabilitate si longevitate înaltă, din care cauză este un material preferat în multe țări din întreaga lume. Piatrase foloseste atât pentru design exterior, cât și pentru cel interior. Nuanța deschisă clasică a granitului Crema Julia permite ca produsele fabricate din acest material sa se integreze armonios în orice stil de design. Este excelent pentru blaturile de bucătărie și de baie, deoarece posedă o rezistență sporită, permeabilitate la umiditate și nu intră in reacție cu acizi și alcali.

  Quick View
 • изделия из камня в Молдове

  FARFALLA BLUE

  FARFALLA BLUE

  Farfalla Blue este un granit neobișnuit, albastru, cu ornament ce copleseste imaginația. Este considerat unul dintre cele mai frumoase feluri de granit cu incluziuni gri-maronii. Acest material este apt  să ofere o profunzime încântătoare oricărui produs. Structura sa cristalină și aspectul unical îl face aplicabil pentru decororul si construcțiile de interior și exterior a clădirilor. Utilizarea granitului în decorul de interior aduce la crearea unei atmosfere de liniste și securitate.

  Quick View
 • изделия из камня в Молдове

  G 562

  G 562

  Granitul G562 (Maple Red) are o structură cristalină uniformă în care cristalele de feldspat alternează cu cuarț. Culoarea pietrei G562 este roșiatică cu incluziuni de nuanță întunecată. Un mare avantaj este că culoarea granitului rămâne neschimbată de la placă la placă. Suprafața granitului lustruit G562 dezvăluie cele mai bune microfisuri structurale care subliniază originea naturală a rocii. Ea se aplică pentru placarea fațadelor si pereților în exterior și în interiorul clădirilor.
  Pentru întruchiparea ideilor de design într-un stil clasic, acest granit de origine chineză este extrem de solicitat. Culorile sale calde și ornamentul mărunt subliniază textura și culoarea fațadelor realizate din specii de lemn masiv, susținând conceptul artistic general.

  Quick View
 • изделия из камня в Молдове

  G 562 termo

  G 562 termo

  Granitul G 562 termo este un granit cu o prelucrare specială. Această prelucrare se numește tratare termică. Se aplică pentru a obține relief și rugozitate pe suprafața plăcii de granit. Roca polimerică granulată este tratată termic la t de 2500 de grade. În timpul acestui proces, mineralele instabile fragile ard și zboară de pe suprafața plăcii, lăsând o suprafață dură si reliefată. Pentru că granitul lustruit este extrem de traumatic în perioada de iarnă (înghețului) și umidității sporite, procesul de tratare termică este pur și simplu necesar. În astfel de cazuri, pavarea străzilor sau placarea scărilor cu granit lustruit este extrem de periculos. Prin urmare, problema suprafețelor alunecoase de regulă, se soluționeaza prin aplicarea materialului G 562 termo .Granitul tratat termic are o coeziune similară asfaltului. Se folosește la acoperirea trotuarelor, scărilor din exterior, teraselor, spațiilor publice și private de exterior.

  Quick View
 • изделия из камня в Молдове

  G 603

  G 603

  Granitul G 603 este o piatră naturală de culoare gri deschis, cu pete pronunțate de nuanță de cuarț negru. Are o structură cu granulație medie, uniformă. Se extrage în provincia Fujian din sud-estul Chinei. Grație rezistenței sale la temperaturi extreme și prețului accesibil, acest granit este incredibil de solicitat. La fel, G 603 este un material de calitate înaltă, cu durabilitate și rezistență la uzură sporită, ceea ce îl face extrem de solicitat.

  Quick View
 • изделия из камня в Молдове

  G 623

  G 623

  G 623 este o rocă de culoare gri deschisă extrasă din minele din sud-estul Chinei și furnizată în întreaga lume. Această piatră este populară datorită culorii si structurei sale uniforme, care nu se schimbă de la placă la placă, de culoare gri, intercalată cu inserții de nuanțe de bej și negru, proprietăților sale fizico-mecanice.

  Quick View
 • изделия из камня в Молдове

  G 664

  G 664

  Granitul maro Bainbrook (G 664) se produce în China și este clasificat ca granit cu granulare medie. Nuanța de bază G 664 este considerată maro, dar constă din multiple inserții de nuanțe de gri, roz, verde închis, negru, alb, datorită cărora se formează un ornament sofisticat, frumos , dar nu si intruziv. Un număr mare de incluziuni indică o structură complexă a materialului, care include mica, cuarț, briotită. G 664 poate fi combinat practic cu orice gamă de culori, ceea ce il face ideal pentru orice proiect. Granitul G 664 arată solemn.

  Quick View

Oportunitățile utilizării granitului la blaturi pentru mangal

Granitul este o rocă magmatică cu granulație rudimentară (grosolană) care conține cristale de câțiva milimetri. Granitul se formează la adâncime, iar ridicându-se în decursul timpului spre suprafața solului, către crăpături se solidifică. Magma are rol esențial în formarea granitului, iată de ce temperatura care variază determină formarea diferitor culori ale acestuia. Un alt motiv al culori de care dispune granitul este locul unde acesta s-a format. Dacă condițiile de mediu au fost prielnice, impuritățile din granit vor fi neconsiderabile, iar nuanța sa va fi deschisă, pe când la o piatră naturală de granit ce a rezistat în fața presiunii timpului, va avea o nuanță întunecată, dar deosebit de frumoasă datorită cristalelor vii din interiorul blatului de granit pentru mangal. Granitul se folosește în multe scopuri, cum ar fi:

 • Blaturi;
 • Pardoseli;
 • Pavarea bazinului (exterior);
 • Acoperirea pereților cu plăci de granit;
 • La fântâni;
 • Pavaj,etc.

Oportunitățile utilizării granitului la blaturile pentru mangal, sunt de asemenea în corespundere cu cerințele fiecăruia:

 • Se păstrează pentru o perioadă îndelungată datorită uşurinței de îngrijire. Dacă frecvent va fi curățat şi îngrijit cu acuratețe, atunci la sigur petele nu vor deveni o problemă !
 • Nu absoarbe apa. Frecvent utilizata apă, nu pune piedică în folosirea continuă a blatului de granit pentru mangal, Ea nu e absorbită, respectiv scrijeli nu se pot forma ! ;
 • Rezistă la temperaturile înalte. Și nu lasă pese de la cărbuni, nu poate deteriora structura internă a blatului de granit, indiferent temperaturile la care se supune. Piatra de granit rezistă până la temperatura de +650 o C. Deci, mangalul nu poate afecta suprafața blatului de granit;
 • Suportă greutățile considerabile. Pe lângă mangal, pe suprafața blatului de granit se pot utiliza diferite obiecte care sunt de masă destul de mare, fiind amplasate proporțional, blatul de granit nu formează abraziuni la suprafața și în interiorul texturii sale.

Executarea blatului de granit pentru mangal- tipurile propuse

Blatul de granit pentru mangal poate fi făcut sub diferite forme. În afară de încorporarea blatului de granit la mangal, care creează forma de linie, pot fi concepute și alte forme, precum:

 • Linie (mangalul se încorporează la acest blat de granit formând o linie simplă de dimensiuni potrivite);
 • Două linii (într-una din linii este montat mangalul, cealaltă parte este liberă pentru a fi executate alte lucrări);
 • Litera U (o parte are mangalul, partea perpendiculară de alături find unită și de partea a treia a blatului);
 • Litera L (în granit este loc liber dintr-o parte unde poate fi încastrată o chiuvetă, și din cealaltă –mangalul) ;
 • Insulă (seamănă cu forma ”literei U” însă cu anumite schimbări);
 • Peninsulă (formă ”insulară” fără partea de conexiune a celorlalte 2 părți din blat, presupune forma ”două linii” însă a doua linie are alte dimensiune poate și formă).

Profilurile predispuse la executarea pentru mangal a blatului din granit

Profilurile blatului de granit pentru mangal sunt capetele suprafeței blatului, modificând forma părții ce răspunde de grosimea blatului. Fiecare client are diferite preferințe, noi oferim un șir de profiluri ce pot fi executate, dar primim și comenzi care sunt desenate de către client. Vom începe cu prezentarea și ulterior exemplificarea profilurilor :

 • Plat Semi-Baston ;
 • 1/4 Semi-Baston ;
 • 1/3 Semi-baston ;
 • Semi-bizot Baston ;
 • 1/4 Baston ;
 • Curbat ;
 • Rama ;
 • Bizot.